Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Cessió del Fons de Lluís-Carles Busquets al Departament de Cultura de la Generalitat

9 març 2017

Lluís-Carles Busquets i Campdelacreu (Barcelona, 1939) és doctor en optometria, ciència que estudia i mesura el grau refractiu d’un ull o estructura ocular. Fill del folklorista i periodista Esteve Busquets i Molas, és autodidacte en la vessant popular i etnològica. Per aquest motiu, ha realitzat diverses exposicions relacionades amb la història catalana i ha publicat textos relacionats amb el folklore català.

El 2014, es va realitzar una primera donació al Departament de Cultura que incloïa 25.000 goigs, 200 auques i 2.500 romanços. Recentment, s’ha fet pública l’ampliació d’aquesta donació amb la cessió a aquest mateix organisme de part del seu fons personal.

Aquest 2017, la cessió està formada per 1.218 llibres (sobre imatgeria popular, història de Catalunya i de Barcelona, i la producció d’imatgeria del país i la seva iconografia) i 4.000 peces d’imatgeria popular. Pel que fa a les imatges, es compon de romanços, ventalls, capses de llumins, marques d’impressor, caràtules papereres, esqueles de casament, retallables, etc. El fons també conté un bon nombre d’imatges xilogràfiques, majoritàriament religioses, algunes de les quals estan acolorides a mà.

Fotografia: Generalitat de Catalunya

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org