Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

La ciència ciutadana arriba a les biblioteques municipals de la província de Barcelona

30 maig 2019

L’objectiu de la ciència ciutadana és «promoure el coneixement científic i implicar la ciutadania en el seu progrés». Seguint aquesta filosofia, «les ciutadanes i ciutadans estan deixant de ser espectadors per pujar a escena i ser protagonistes de la recerca i la innovació», i per aconseguir-ho es duen a terme diverses iniciatives que compten amb el suport de múltiples agents.

Si voleu conèixer més dades sobre aquesta proposta, us aconsellem consultar tres recursos:

Al nostre territori s’ha engegat un projecte que vincula la ciència ciutadana i les biblioteques públiques a través del programa BiblioLab. Es tracta d’una iniciativa que es durà a terme en tres biblioteques públiques de la demarcació de Barcelona (Olesa de Montserrat, Granollers i Barcelona-Fort Pienc), amb la participació d’investigadors del grup de recerca OpenSystems de la Universitat de Barcelona.

El projecte, que du per títol «Jocs per l’Habitatge», té com a objectiu fer participar la ciutadania en la recerca de solucions a problemàtiques locals relacionades amb l’accés a l’habitatge.

D’altra banda, concep la biblioteca com un hub comunitari i situa els bibliotecaris com a facilitadors de la generació d’un nou coneixement que respon a una preocupació compartida per habitants dels tres municipis.

Les dades científiques que s’extreguin s’interpretaran de manera col•lectiva i el resultat proporcionarà noves propostes per a la millora de l’accés a l’habitatge per part de la ciutadania, basades en les diferents realitats locals. Aquests resultats i les propostes quedaran recollides en un informe obert, amb llicència Creative Commons, que es podrà consultar des d’un repositori d’accés lliure durant el mes de juliol 2019 i més endavant.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org