Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Comencen els treballs documentals amb el fons de la casa Cintet d’Andorra la Vella

13 novembre 2019

El Govern d’Andorra ha aprovat l’adjudicació d’un projecte per classificar, descriure i ordenar  la documentació de la casa Cintet d’Andorra la Vella, un extraordinari i únic fons documental relatiu a l’activitat comercial duta a terme per la família Rossell entre el 1861 i el 1958 a Andorra la Vella, a la plaça Rebés. El 12 de juny del 2018 el fons de la casa Cintet va ser dipositat a l’Arxiu Nacional d’Andorra.

El fons es compon d’un total de 21 llibres de comptes, 12 llibres de correspondència, 42 llibres d’arrendament, comptes de la serradora, de la cantina de FHASA i 7 llibrets de comptes més; en total, 7.390 documents comercials i 5.210 documents familiars i patrimonials. Es preveu que la digitalització i indexació estigui enllestida en deu mesos.

Amb aquest fons els investigadors podran conèixer tot tipus d’informació comercial local (compres, productes més sol·licitats i els més cars, quins eren els seus proveïdors i els seus clients, etc.) sobre una època de la qual l’Arxiu no té pràcticament documentació.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org