Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Compliment de l'article 35 de la Llei 10/2001, als arxius del Sistema d’Arxius de Catalunya

7 febrer 2020

L’article 35 de la Llei 10/2001, de 13 de juliol, d’arxius i gestió de documents està dedicat a la «Publicitat activa i transparència». El text indica que:

1. Amb la finalitat que els usuaris puguin localitzar i identificar els documents i hi puguin accedir, els arxius del Sistema d’Arxius de Catalunya han de complir les obligacions de transparència següents:

a) Fer públics els instruments de descripció documental que permeten als investigadors i als ciutadans de localitzar la documentació de què disposen.
b) Fer públic el registre d’eliminació de documents.
c) Fer públiques les limitacions a la consulta de documents custodiats i informar de la data en què els documents són accessibles.
d) Informar els usuaris del dret a reclamar i els procediments que han de seguir en el supòsit que el dret d’accés els sigui denegat.

2. La informació a què fa referència l’apartat 1 ha de poder ésser consultada en el portal de la transparència i en la seu electrònica o lloc web de l’organisme titular del servei d’arxiu i gestió documental.

Per fer efectius aquests requeriments, a partir del mes de gener es pot consultar al portal Governobert la informació de manera que la ciutadania i els investigadors poden conèixer com es classifica la informació, com es gestiona el període de conservació de documents i, finalment, com es realitza l’eliminació.

Compartir

Compartició en whatsapp
WhatsApp
Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Compartició en email
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buitTorna a la botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org