Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Compliment de l'article 35 de la Llei 10/2001, als arxius del Sistema d’Arxius de Catalunya

7 febrer 2020

L’article 35 de la Llei 10/2001, de 13 de juliol, d’arxius i gestió de documents està dedicat a la «Publicitat activa i transparència». El text indica que:

1. Amb la finalitat que els usuaris puguin localitzar i identificar els documents i hi puguin accedir, els arxius del Sistema d’Arxius de Catalunya han de complir les obligacions de transparència següents:

a) Fer públics els instruments de descripció documental que permeten als investigadors i als ciutadans de localitzar la documentació de què disposen.
b) Fer públic el registre d’eliminació de documents.
c) Fer públiques les limitacions a la consulta de documents custodiats i informar de la data en què els documents són accessibles.
d) Informar els usuaris del dret a reclamar i els procediments que han de seguir en el supòsit que el dret d’accés els sigui denegat.

2. La informació a què fa referència l’apartat 1 ha de poder ésser consultada en el portal de la transparència i en la seu electrònica o lloc web de l’organisme titular del servei d’arxiu i gestió documental.

Per fer efectius aquests requeriments, a partir del mes de gener es pot consultar al portal Governobert la informació de manera que la ciutadania i els investigadors poden conèixer com es classifica la informació, com es gestiona el període de conservació de documents i, finalment, com es realitza l’eliminació.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org