Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

COVID-19: obertura de biblioteques, horaris, serveis i activitats

21 octubre 2020

Aquest mes d’octubre moltes biblioteques estan ampliant el seu horari d’obertura, modificant les condicions d’accés i afegint alguns serveis seguint les indicacions dels protocols de seguretat aplicables en cada moment.

Aquest és el cas de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i de les biblioteques del Consorci de Biblioteques de Barcelona.

Segons les fonts consultades, de les primeres s’indica que el 98% de les biblioteques estan obertes al públic, la majoria sense cita prèvia i el 57 % ja presta el seu horari habitual.

A les segones, es convida a consultar els horaris i les condicions d’accés de cada biblioteca abans d’anar-hi.

A les terceres, es concreta que a partir del 5 d’octubre onze biblioteques de Barcelona capital amplien els horaris d’obertura.

Pel que respecta als 12 bibliobusos que presten servei a Catalunya, tots cobreixen les seves rutes habituals: 10 bibliobusos per a la demarcació de Barcelona, gestionats per la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, i 2 bibliobusos del Departament de Cultura, que circulen per les comarques de Lleida.

Sobre l’accés lliure a les col·leccions cal matisar que tot i que és possible disposar-ne hi ha establerta alguna restricció derivada de l’aplicació de la mesura de la quarantena als documents compartits pels usuaris dins de les instal·lacions.

Pel que fa a les activitats, les biblioteques estan recuperant l’organització d’activitats culturals, de formació i les trobades presencials dels clubs de lectura, sempre garantint la seguretat del públic i del personal de la biblioteca.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org