Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

La cultura, les biblioteques i la inclusió social

19 febrer 2019

Si mirem les biblioteques (públiques, universitàries, especialitzades, escolars), totes realitzen en alguna mesura activitats i tasques vinculades amb la inclusió social. De fet, a casa nostra tenim una associació que relaciona les biblioteques públiques i la inclusió social, la Fundació Biblioteca Social.

En aquest 2019, hi ha tres ciutats europees que ostenten el títol de Capital de la Cultura: Cervera (Catalunya), Matera (Itàlia) i Plòvdiv (Bulgària). Aquestes ciutats aposten per construir una metròpolis que potenciï la cultura en totes les seves vessants.

I entre totes les opcions disponibles, una ciutat que aposta per la cultura, pot impulsar el creixement inclusiu? Aquesta pregunta és la que intenta respondre l’informe «Cultural cities enquiry», elaborat al Regne Unit i difós durant aquest mes de febrer.

El text parteix de la definició de cultura, en la qual han participat diversos agents, entre ells les biblioteques. Seguidament, plantegen quatre recomanacions per aconseguir que la cultura sigui un agent de canvi inclusiu en les ciutats: lideratge, inversió, talent i situació.

La idea principal que es desprèn del document és que un major suport a la cultura reportarà importants beneficis per a l’economia i la població urbana del Regne Unit.

Més informació també a Twitter amb el hashtag #culturalcities.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
    0
    La teva cistella
    La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
    Parlem!
    1
    En què et podem ajudar?
    El xat del COBDC
    Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org