Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Directori de xarxes socials i blocs de les biblioteques públiques catalanes

30 novembre 2020

S’ha fet públic un directori de xarxes socials i blocs de les biblioteques públiques catalanes, creat durant el primer mes de confinament del 2020. Aquesta eina l’han creada María José Sola, membre del COBDC, i Juan José Boté, professor de la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals de la UB.

El directori inclou les direccions dels perfils en línia de 479 biblioteques públiques, més 28 xarxes de biblioteques locals catalanes. Això vol dir 507 registres i 764 perfils, que es distribueixen en els següents canals:

 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • YouTube
 • Blocs

L’objectiu del directori és facilitar als investigadors i investigadores que ho desitgin un punt inicial de treball sobre els canals de comunicació utilitzats per les biblioteques públiques catalanes. També pot ser útil per a aquells professionals que disposin de dades de la resta del territori espanyol, a excepció de Catalunya.

El directori està disponible de forma gratuïta a la web creada expressament per publicar l’article on els  autors exposen l’anàlisi d’aquest conjunt de dades: «Els vídeos a les xarxes socials i els blogs corporatius: anàlisi dels perfils de les biblioteques públiques catalanes durant el primer mes de confinament de la COVID-19».

El directori es pot descarregar aquí: https://www.bibliotequesonline.com

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org