Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Disponible el fons documental digitalitzat del compositor Pep Ventura

21 abril 2017

El fons documental del compositor Pep Ventura està disponible des d’aquest mes en el repositori cooperatiu Memòria Digital de Catalunya. El Centre de Documentació de l’Orfeó Català (CEDOC), membre institucional del COBDC, ha digitalitzat i catalogat aquest fons coincidint amb el segon centenari del naixement del músic.

Aquest fons consta de més de 500 partitures, en la seva majoria sardanes per a instruments de cobla, però també sardanes sobre motius operístics, obres corals i obres destinades a l’orquestra de música popular i música sacra per a instruments de cobla. També conté obres del seu fill, Benet Ventura i Llandrich.

El compositor Pep Ventura (1817-1875) és famós per l’impuls que donà a la composició de la sardana llarga. A més, fou l’impulsor de la introducció de la tenora dins la cobla.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org