Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

El 8 de juny comença el camí d’eBiblio a Catalunya

8 juny 2015

eBiblio és una plataforma gratuïta en línia per potenciar el servei de préstec de llibres electrònics a les biblioteques públiques, creada el 2014. Els documents es poden consultar en ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents. Fins ara s’havia estès a diverses comunitats autònomes, entre elles Madrid, el País Basc, Andalusia i, més recentment, les Illes Balears. En aquest document en format PDF podeu llegir la positiva evolució que va tenir durant els primers mesos de funcionament.

Avui es posarà en marxa eBiblio a Catalunya. La iniciativa està impulsada pel Servei de Biblioteques de la Generalitat en la col·laboració amb la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona. La col·lecció inicial tindrà prop de 2.000 llibres en català i castellà. El fons inclou llibres de ficció i de coneixements, adreçats tant a un públic adult com infantil. La lectura dels llibres es podrà fer a través de descàrrega i de la reproducció en temps real (streaming).

Per facilitar-ne l’ús el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya ha publicat aquest vídeo per ensenyar a utilitzar la plataforma.

Més informació a la web de la Generalitat de Catalunya.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org