Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

El club amb més socis de Catalunya: les biblioteques!

11 desembre 2015

Tria33 Extra és un programa de televisió que cada dissabte tracta un tema vinculat al sector cultural a través d’un documental de 30 minuts de duració.

El passat 5 de desembre, el tema central van ser les biblioteques, que són les entitats amb més socis de tot Catalunya, amb més de 3.500.000 persones. En aquest especial es fa un recorregut per la història de les biblioteques des de 1915, any de la institució de la Xarxa de Biblioteques Populars de la Mancomunitat i de la creació de l’Escola Superior de Bibliotecàries, fins els nostres dies.

Aquest trajecte es realitza a través de la mirada de diversos professionals vinculats al sector: Àgata Alegre, exbibliotecària de la Biblioteca Josep Finestres (Cervera); Carme Fenoll, cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat; Jordi Artigal, bibliotecari de la Biblioteca d’en Massagran (Salt); Ciro Llueca, director de la Biblioteca de la UOC (Barcelona); Laura Pla, bibliotecària de la Biblioteca Joan Maragall (Barcelona) i Gisela Ruiz, directora de la Biblioteca Can Butjosa (Parets del Vallès).

Així mateix, els usuaris també hi són presents mitjançant els seus comentaris i valoracions. Per altra banda, els bibliobusos es destaquen com a eina imprescindible dins de la Xarxa de Biblioteques Populars. En definitiva, tenim davant un documental molt recomanable per a aquelles persones que vulguin tenir una visió de conjunt de la història de les biblioteques públiques i dels nous camins que s’obren en els propers anys, vinculant-les amb altres sectors culturals com la dansa, la música o el teatre.

Aquí us deixem el vídeo complet del programa.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Estem de vacances. Tornem l'1 de setembre.