Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

El grup de treball de Biblioteques i Lectura de la Mancomunitat Cultural presenta novetats: catàleg, carnet, drets d'autors, marc legal i Mapa de la Lectura Pública de Catalunya

5 juliol 2019

El grup de treball de Biblioteques i Lectura de la Mancomunitat Cultural ha presentat aquesta setmana els resultats de les accions que està duent a terme. Entre elles trobem novetats relacionades amb:

 • El vessant tecnològic. D’una banda, s’ha activat la interfície de consulta del catàleg col·lectiu de biblioteques públiques, que està en període proves. De l’altra, està disponible a l’aplicació d’eBiblioCat el carnet virtual per a tots els usuaris del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.
 • El disseny gràfic i de marca. S’ha difós tant el disseny del nou carnet de biblioteques com el disseny de marca del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.
 • El carnet en suport físic. Tot i que es fomentarà l’ús del carnet virtual, està previst que els ciutadans puguin demanar el carnet en aquest format.
 • El Servei Nacional de Préstec Interbibliotecari. S’està finalitzant la implementació d’aquest servei reforçant el servei de missatgeria i se’n redactarà el reglament.
 • El pagament dels drets d’autor. S’ha acordat el sistema de gestió en el nou model de pagament de la remuneració als autors pels préstec públics.
 • El Mapa de la Lectura Pública de Catalunya. Es revisarà i s’adaptaran els indicadors.
 • El marc legal en matèria bibliotecària. S’ha proposat realitzar una revisió del marc legal actual.

Compartir

Compartició en whatsapp
WhatsApp
Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Compartició en email
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buitTorna a la botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org