Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

El grup de treball de Biblioteques i Lectura de la Mancomunitat Cultural presenta novetats: catàleg, carnet, drets d'autors, marc legal i Mapa de la Lectura Pública de Catalunya

5 juliol 2019

El grup de treball de Biblioteques i Lectura de la Mancomunitat Cultural ha presentat aquesta setmana els resultats de les accions que està duent a terme. Entre elles trobem novetats relacionades amb:

 • El vessant tecnològic. D’una banda, s’ha activat la interfície de consulta del catàleg col·lectiu de biblioteques públiques, que està en període proves. De l’altra, està disponible a l’aplicació d’eBiblioCat el carnet virtual per a tots els usuaris del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.
 • El disseny gràfic i de marca. S’ha difós tant el disseny del nou carnet de biblioteques com el disseny de marca del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.
 • El carnet en suport físic. Tot i que es fomentarà l’ús del carnet virtual, està previst que els ciutadans puguin demanar el carnet en aquest format.
 • El Servei Nacional de Préstec Interbibliotecari. S’està finalitzant la implementació d’aquest servei reforçant el servei de missatgeria i se’n redactarà el reglament.
 • El pagament dels drets d’autor. S’ha acordat el sistema de gestió en el nou model de pagament de la remuneració als autors pels préstec públics.
 • El Mapa de la Lectura Pública de Catalunya. Es revisarà i s’adaptaran els indicadors.
 • El marc legal en matèria bibliotecària. S’ha proposat realitzar una revisió del marc legal actual.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org