Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Els mecanismes de suport a les biblioteques públiques presentats als nous consistoris municipals

10 desembre 2019

Des del mes d’octubre d’enguany, la Generalitat de Catalunya està organitzant diverses trobades a tot el territori català per presentar els mecanismes de suport que tenen a la seva disposició els nous consistoris en matèria d’arts escèniques, música, arts visuals i biblioteques.

En aquestes trobades hi han participat la directora general de Creació, Acció territorial i Biblioteques, Àngels Ponsa, juntament amb el subdirector general de Promoció Cultural, Toni Cabré, i el cap del Servei de Biblioteques, Pep Vives.

Sobre els principals mecanismes de suport de la direcció general vinculats a biblioteques s’han presentat les diferents línies de subvenció a les quals tenen accés els municipis catalans, amb l’objectiu d’ampliar-ne el fons bibliogràfic i millorar-ne la infraestructura dels equipaments. També ha presentat els diferents programes que ofereix el Servei de Biblioteques de suport a les col·leccions bibliogràfiques, foment de la lectura i formació del professional, així com les iniciatives per impulsar la catalogació compartida a través del catàleg de lectura pública i donar suport a la redacció de projectes de noves biblioteques.

Les presentacions realitzades han tingut cinc eixos comuns, dos dels quals versen sobre biblioteques:

 • La importància de programar arts escèniques, música, arts visuals i donar rellevància a les biblioteques en l’àmbit municipal.
 • Les competències de la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques i el seu àmbit d’actuació.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org