Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Entrevista a Glòria Pérez-Salmerón al programa de ràdio La nit dels ignorants 3.0

5 novembre 2019

El passat 24 d’octubre, Dia Internacional de les Biblioteques, Xavier Solà, presentador del programa de ràdio La nit dels ignorants 3.0, va entrevistar Glòria Pérez-Salmerón, expresidenta de l’IFLA, dins l’espai «Què és la vida?» per parlar de la situació de les biblioteques públiques.

«La vida és coneixement»

Durant els onze minuts que va durar la conversa es va parlar sobre diversos temes:

– El paper de la Mancomunitat presidida per Prat de la Riba com a pilar originari de l’actual xarxa de biblioteques públiques de la Diputació de Barcelona.
– Les biblioteques són el motor de canvi social, ja que a través de la informació i del coneixement les persones poden desenvolupar-se, contribuir que la seva comunitat millori i esdevenir millor persones.
– Les biblioteques són un pilar de la democràcia, ja que les persones formades tenen més criteri, poden accedir a la informació a través de les biblioteques i el seu vot és més coherent.
– Les biblioteques potencien l’equitat, ja que són una porta d’accés a la informació per a aquelles persones que d’una altra manera no hi tindrien accés.
– Les biblioteques potencien la cohesió social, ja que són espais on les persones amb pocs recursos hi tenen cabuda.
– Les biblioteques han canviat el concepte de la Mancomunitat, d’espais de culte al saber per apropar a la ciutadania espais amb llum, amb activitats per a tots els públics, serveis nous (com els laboratoris), etc.

També es van comentar dos aspectes vitals. D’una banda, la falta de pressupostos i inversió per potenciar el manteniment adequat de les biblioteques per rebre en condicions òptimes la ciutadania. De l’altra, el perfil del personal bibliotecari, que ha de saber escoltar les persones que s’adrecen a les biblioteques per trobar la solució adequada a les seves necessitats.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org