Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Esborrany 2021 de les Directrius d'Accessibilitat de W3C (WCAG) 3.0

1 febrer 2021

S’acaba de publicar el primer esborrany de les Directrius d’Accessibilitat de W3C (WCAG) 3.0, les W3C First Public Working Draft 21 January 2021. És important que les directrius s’actualitzin amb regularitat per seguir el ritme dels canvis tecnològics i per abordar noves necessitats a mesura que les tecnologies evolucionen.

Les W3C ofereixen una àmplia gamma de recomanacions per fer més accessibles els continguts web als usuaris amb diversos graus i tipologies de discapacitats: deficiències visuals, de la parla i auditives; moviment i destresa limitats; trastorns sensorials; discapacitats cognitives i d’aprenentatge; i combinacions d’aquestes discapacitats.

Si se segueixen aquestes directrius, es poden atendre moltes de les necessitats dels usuaris amb discapacitats i fer accessibles els continguts web en ordinadors de sobretaula, portàtils, tauletes, dispositius mòbils, dispositius portàtils i altres dispositius de la Internet de les coses. Així mateix, les W3C aborden diversos tipus de continguts web (estàtics, interactius, visuals i auditius, i realitat virtual i augmentada) i diverses eines web relacionades (agents d’usuari -navegadors i tecnologies d’assistència-, sistemes de gestió de continguts, eines d’autoria i eines de prova).

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org