Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Fase 3: què poden fer les unitats d’informació i els seus usuaris?

16 juny 2020

Actualització: 21/06/2020

Continuant amb els diferents nivells d’implementació que s’estan aplicant al territori, aquest dilluns Catalunya va superar la fase 1. D’aquesta manera, i segons una distribució per regions sanitàries, quasi tot el territori es troba en fase 3 i només l’àrea de Barcelona i Lleida queden dins de la fase 2. A partir del 18 de juny, tota Catalunya està en Fase 3 (Font: Protecció Civil a Twitter). A partir del 21 de juny finalitza l’Estat d’Alarma.

Tal com vam fer en l’anterior resum, «Fases 1 i 2: què poden fer les unitats d’informació i els seus usuaris?», avui us presentem l’actualització amb el que les unitats d’informació i els seus usuaris poden esperar durant la fase 3.

Fase 3

 • BOE. Desescalada COVID-19: Fase 3 (Actualització: 13/06/2020). CAPÍTULO VI. Medidas de flexibilización en el ámbito de la cultura. Sección 1.ª Condiciones en que debe desarrollarse la actividad de las bibliotecas. Artículo 22. Servicios autorizados en las bibliotecas.
 • Biblioteques de Girona: «L’accés a la col·lecció no serà directe i caldrà sol·licitar al personal el préstec a sala dels llibres i altres documents. L’accés s’ha de sol·licitar prèviament mitjançant el sistema de cita prèvia. La Biblioteca Carles Rahola es manté encara uns dies més amb el préstec amb cita prèvia, sense permetre accés a l’edifici.»
 • Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Encara que no han actualitzat informacions concretes sobre les afectacions als serveis en la fase 3, divendres van enviar el butlletí «Informacions pràctiques a l’hora d’anar a la biblioteca (juny 2020)».
 • Consorci de Biblioteques de Barcelona. «En aquesta fase (3) es restablirà la programació cultural i formativa, preferentment amb inscripció prèvia. La cabuda màxima a les sales estarà limitada a un terç i sempre en nombre inferior a 30 persones, garantint la distància de seguretat de 2 metres.»
 • Biblioteques universitàries. Han començat a obrir entre el 8 i el 10 de juny, com és el cas del CRAI de la Universitat de Barcelona i el CRAI de la UPC.
 • Generalitat de Catalunya. Departament d’Educació. Biblioteques escolars: orientacions per a la reobertura.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org