Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

La Filmoteca estrena una nova versió del repositori digital: més continguts, més accessibilitat

31 desembre 2018

La Filmoteca de Catalunya disposa d’un repositori digital que permet la difusió i la preservació dels seus fons. Fa pocs dies s’ha enllestit una millora en aquest repositori digital que ha permès aconseguir una doble fita. D’una banda, afegir-hi més continguts , i d’altra, presentar-los d’una forma més clara, intuïtiva i amigable, a més de permetre la descàrrega dels fons en domini públic.

L’objectiu del repositori, que es va posar en marxa l’any 2013, és recollir, difondre i preservar el patrimoni cinematogràfic digital de la Filmoteca. El dispositiu dona accés a una part important dels fons gràfics: més de 7.000 fotografies, 650 cartells, 1.200 cartelleres, 950 programes de mà, 900 crítiques de cinema, 630 peces museístiques, més de 70 títols de revistes de cinema i llibres de la primera meitat del segle XX, quasi 2.400 novel·les cinematogràfiques, fons personals com els d’Adrià Gual, Domènec Ceret, José Buch, Fructuós Gelabert o Ramón de Baños, entre d’altres, així com una mostra gràfica de l’activitat que du a terme la Filmoteca.

El repositori anirà creixent progressivament a mesura que se’n vagin digitalitzant els fons. L’any vinent, està previst pujar-hi partitures musicals, àudios i els enregistraments dels actes que es fan a la Filmoteca.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org