Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

El fons de la Colla Vella dels Xiquets de Valls cedit a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Camp

24 març 2017

L’origen dels castells són els balls de valencians que a finals del segle XVIII tenien molta presència a les festes majors del territori català. De fet, la Colla Vella dels Xiquets de Valls va començar el seu camí amb el nom «Colla dels Pagesos», ja que el primer ball de pagesos realitzat a Valls el 1801 incloïa l’execució de diversos pilars. Des de llavors, la Colla ha canviat de nom, s’ha reduït la presència de balls i s’ha potenciat la de construcció de castells, i s’ha mantingut ferma durant tots aquests anys, a excepció d’èpoques de guerra. Aquesta llarga trajectòria ha estat recollida per la pròpia institució, fet que ha permès conservar molta informació sobre les seves actuacions.

A principis de març es va realitzar l’acte de cessió en comodat del fons documental de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Camp. La documentació, datada entre 1867 i 2017, ja és en procés de tractament i consta de 147 dossiers, més de 58.000 fotografies, gairebé 200 documents audiovisuals, tríptics i fulletons. A més a més, l’Arxiu digitalitzarà la revista La Veu de Colla Vella.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org