Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Fotografia a Catalunya: per conèixer en un únic lloc el patrimoni fotogràfic català

2 desembre 2015

S’acaba de presentar un nou portal sobre el patrimoni fotogràfic català, Fotografia a Catalunya, que neix amb la voluntat de difondre el patrimoni històric i actual de la fotografia catalana.

El portal forma part de les iniciatives incloses al Pla Nacional de Fotografia de la Generalitat de Catalunya i és una iniciativa de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb la participació del Museu Nacional d’Art de Catalunya i la col·laboració de moltes institucions (arxius, biblioteques i museus) i particulars.

El fons inclòs permet la consulta de més de 1.600 fotografies, agrupades en 15 col·leccions procedents de 6 institucions i 73 fotògrafs, i més de 300 recursos en línia que facilitaran el coneixement d’aquest ric patrimoni. Així mateix, un grup d’experts ha triat un catàleg de 600 fotògrafs imprescindibles de la fotografia a Catalunya. Cal dir que els continguts creixeran de forma progressiva amb la incorporació de noves fotografies, noves institucions, col·leccions i fotògrafs.

Entre les institucions que hi participen trobem les següents: Arxiu Fotogràfic de Barcelona, Arxiu Nacional de Catalunya, Biblioteca de Catalunya, Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

La cerca es pot realitzar per paraula clau, col·leccions, fotògrafs i institucions. Un cop apareixen els resultats es pot filtrar per institució, tècnica, llicència d’ús, dècada i autor.

 

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org