Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

GEOCommons, una eina de geolocalització de la producció científica de la UPC

17 febrer 2021

Si fa uns dies us parlàvem de la geolocalització aplicada a les prestatgeries de les unitats d’informació, avui us presentem GEOCommons, el projecte de geolocalització de la producció acadèmica de la UPC. Aquesta iniciativa, impulsada pel Servei de Biblioteques de la UPC, es va presentar el setembre del 2018.

En aquests moments inclou 17.308 geolocalitzacions provinents de 2.045 col·laboradors. El sistema permet la cerca per àrea geogràfica (comarques), àmbit temàtic (nàutica, so, etc.), tipus de documents (llibres, tesis, etc.) i accés (tots, obert o restringits). Així mateix, també facilita la cerca lliure per títol, autor o tutor.

GEOCommons es pot consultar de forma directa o dins d’UPCommons, el portal del coneixement obert de la UPC, on es recopila, gestiona, difon i preserva, en accés obert, la producció docent i de recerca d’aquesta universitat.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org