Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

III Jornades de Periodisme i Open Data

1 juny 2015

Entre el 5 i 7 de juny se celebraran les III Jornades de Periodisme i Open Data a Barcelona, centrades en el periodisme i visualitzacions de dades obertes per a projectes periodístics, científics i empresarials. Enguany també es realitzaran paral·lelament a Pamplona i Madrid.

El 5 de juny podreu gaudir al CCCB d’un seguit de conferències i debats amb experts internacionals i una trobada per compartir i conèixer experiències de l’àmbit local (Hacks&Hackers Barcelona Data & Moritz). Els ponents explicaran la seva visió com a programadors treballant en mitjans pioners del periodisme de dades:

– Al Shaw, periodista del mitjà independent Pro Publica.
– Elisabetta Tola, directora del mitjà digital Formicablu.
– Juan Elosua, fellow d’Open News al diari argentí La Nación,
– Marcos Vanetta, exfellow al Texas Tribune.

També hi haurà la presentació del cas Swiss Leaks, un dels casos més recents de periodisme d’investigació, que va revelar una trama gegant d’evasió d’impostos, presumptament operada amb el coneixement i l’estímul del banc multinacional britànic HSBC a través de la seva filial suïssa HSBC Private Bank.

Es farà streaming des de la web del CCCB. Més informació en el programa i el hashtag #JPD15.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org