Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Incorporació del fons fotogràfic Boix a l'Arxiu Nacional de Catalunya

16 setembre 2016

Francesc Boix (1920-1951) va començar la seva trajectòria fotogràfica als catorze anys com a aprenent a la casa de fotografia Romagosa. A causa de la Guerra Civil espanyola, amb dinou anys es va exiliar i al 1940, capturat pels alemanys, va passar per diversos camps de concentració fins arribar al de Mauthausen. Gràcies als seus coneixements fotogràfics, el van destinar al servei de retrats policials d’identificació de presos i va tenir un paper destacat en la conservació de fotografies que demostraven les barbàries comeses en aquests camps.

La Comissió de la Dignitat ha donat el fons Boix a l’Arxiu Nacional de Catalunya, fet que permetrà la conservació i consulta de fotografies fetes per Francesc Boix i pel seu pare, Bartomeu Boix. El fons conté més de 1.300 negatius en blanc i negre en diferents formats. Les fotografies de Francesc Boix abasten principalment l’època de la Guerra Civil (entre 1937 i 1938). El valor d’aquesta mostra rau en haver documentat la vida diària al front de l’Ebre.

Fotografia: Gregori López Raimundo i Francesc Boix a l’Hotel Colón, seu de les JSUC (Francesc Boix, juny 1937)

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org