Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Joan de Boer ens presenta l'Associació de Professionals de les Activitats de Dinamització Lectora de Catalunya (APADLCAT)

20 juliol 2020

Aquest mes de juliol s’ha constituït una nova entitat dins del nostre sector. Es tracta de l’Associació de Professionals de les Activitats de Dinamització Lectora de Catalunya (APADLCAT). Hem parlat amb el seu promotor, Joan de Boer, escriptor, formador i especialista en activitats de dinamització lectora, que ha impulsat aquesta iniciativa on també participa Júlia Baena, bibliotecària i membre del COBDC.

La motivació per crear APADLCAT és donar a conèixer la feina que realitzen diversos professionals que es dediquen a les activitats de dinamització lectora (narració oral, clubs de lectura, cursos d’escriptura, tallers de manualitats…), en especial a les activitats realitzades a les biblioteques. Consideren que en certa mesura formem part de l’equip de treball de les biblioteques i que cal millorar la relació entre aquest personal extern i les biblioteques. Una eina per aconseguir una millor entesa és disposar d’un bon catàleg de propostes que permetin dinamitzar l’espai bibliotecari.

Les activitats de dinamització lectora es poden realitzar en múltiples escenaris (biblioteques, escoles, centres culturals, llibreries, espais públics), ja que qualsevol espai és un bon escenari per fer una activitat al voltant de la lectura. De fet, creuen que el binomi lectura+activitat aporta un plus de dinamisme de la lectura, ja que l’entenen com un acte solitari que sempre pot venir de gust compartir amb altres persones.

Els objectius que volen aconseguir són bàsicament dos:

 1. D’una banda, donar a conèixer la seva feina a tots aquells espais on es realitzen activitats de dinamització lectora.
 2. I de l’altra, entrar en contacte amb les institucions culturals del país i col·laborar en les campanyes de promoció de la lectura. També fer-los arribar les problemàtiques del sector, que avui amb la Covid-19 són molt greus.

Durant aquests dies estan preparant la pàgina web www.dinamitzaciólectora.cat i a principis de setembre faran arribar un catàleg amb les seves propostes de dinamització lectora a tot arreu. També aprofitaran que a l’estiu la feina baixa per reunir-se amb el Servei de Biblioteques i altres institucions culturals del país per donar-los a conèixer la seva proposta.

Actualització: 9/09/2020

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org