Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Júlia Baena i Gisela Ruiz entrevistades al programa L'irradiador de Catalunya Ràdio

16 gener 2019

El passat 8 de gener, Júlia Baena, membre del COBDC, i Gisela Ruiz, directora de la Biblioteca Elisenda de Montcada, de Montcada i Reixac, van ser entrevistades per David Guzman al programa de Catalunya Ràdio L’irriadiador.

En aquesta entrevista van parlar sobre joves i biblioteques, fent menció especial d’un decàleg del bibliotecari juvenil que van elaborar juntament amb Jordi Bosch, membre del COBDC i director de la Biblioteca del Sud, de Sabadell. Aquest decàleg es va difondre a les darreres jornades catalanes d’Informació i Documentació de 2018: «El bibliotecari juvenil: un imprescindible». Dels altres temes que van parlar en destaquem els següents:

 • Definició de tres franges d’edat dins de l’adolescència: adolescència inicial (entre els 12 i 14 anys), adolescència mitjana (entre els 15 i 17 anys), adolescència tardana (entre els 17 i 25 anys).
 • El perfil de bibliotecari juvenil: coneixements, empatia, etc.
 • Exemples de zones bibliotecàries per a joves: Biblioteca de les Corts Montserrat Abelló, New York Library, Biblioteca Comarcal de Blanes, Biblioteca d’Esparreguera, Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa).
 • S’ha treballat el tema de les activitats, però cal treballar les característiques dels serveis permanents adequats al públic jove.
 • Exemples de lectures juvenils recomanables: col·lecció «Guardians de la ciutadella», de Laura Gallego, i Un monstre en ve a veure, de Patrick Ness.

Podeu escoltar l’entrevista, del minut 1 al 30, aquí:

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org