Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

La Directiva (UE) 2019/882 a la indústria del llibre

13 gener 2021

La Directiva (UE) 2019/882 del Parlament Europeu i de Consell, de 17 d’abril de 2019, sobre els requisits d’accessibilitat dels productes i serveis afecta múltiples aspectes com els comerços electrònics, els serveis bancaris, els llocs web i aplicacions mòbils, o els llibres electrònics i les aplicacions per llegir-los.

Sobre aquest últim aspecte, a la darrera Fira de Frankfurt, que es va celebrar de forma virtual, s’hi va incloure un seminari sobre els efectes que té aquesta directiva en el sector del llibre.

Durant la sessió es van presentar les implicacions i els requisits per a la indústria editorial recollits en aquesta directiva; així com les relacions que té amb el Tractat de Marràqueix. D’altra banda, es van comentar les dificultats a què s’enfronten les persones amb discapacitat visual si una publicació, un lloc web o una aplicació no són accessibles i els avantatges si són accessibles. Per fer-ho possible, es van comentar aquells aspectes que són essencials en el cicle vital dels llibres electrònics: la producció seguint el principi Born Accessible, la creació i distribució a les botigues i plataformes en línia, acompanyades de metadades que descriuen les funcions d’accessibilitat.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org