Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

La Lectura Fàcil, a la Llei d’accessibilitat de Catalunya

29 octubre 2014

El Parlament de Catalunya ha aprovat la Llei catalana d’accessibilitat. La nova llei defineix un nou paradigma d’accessibilitat universal del qual la LF n’és una de les claus, ja que treballa per a la inclusió social, entesa en sentit ampli, incorporant tota la ciutadania. En aquest sentit, la llei reconeix l’obligació dels organismes públics d’oferir les seves comunicacions i documents en Lectura Fàcil, i dels centres educatius d’oferir materials en Lectura Fàcil per als alumnes que tenen dificultats lectores. També reconeix l’obligació de garantir l’accessibilitat informativa en les activitats culturals, esportives, en productes de consum i serveis financers, entre d’altres.

L’Associació Lectura Fàcil (ALF) va comparèixer davant la Comissió de Benestar, Família i Immigració, en la qual es va debatre la tramitació del Projecte de llei d’accessibilitat, per demanar que l’articulat de la llei reforcés els aspectes relacionats amb la Lectura Fàcil. Ens satisfà saber que el text definitiu de la llei incorpora totes les esmenes que l’ALF hi va proposar.

Més informació a: www.lecturafacil.net/content-management

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org