Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Les biblioteques públiques, privades i escolars a la 38a edició de La Setmana

9 setembre 2020

Enguany la Setmana del Llibre en català se celebra del 9 al 13 de setembre en un nou entorn, el Moll de la Fusta de Barcelona. Aquest emplaçament permet seguir els requeriments de seguretat derivats de la COVID-19 per als expositors, visitants i treballadors. Les dades més rellevants d’aquesta edició són:

 • Es podran veure 224 expositors repartits en 66 mòduls
 • Es presentaran 220 novetats editorials, desenes de milers de títols de fons i 500 capçaleres de revistes i premsa comarcal i de proximitat
 • Gràcies a la col·laboració amb l’Institut Ramon Llull, el Making Catalan Literature Travel for Internacional Publishers and Agents hi estarà present per quart any.
 • L’escriptora, il·lustradora i traductora Teresa Duran rebrà el 24è Premi Trajectòria
 • Les activitats que es realitzaran es reparteixen en 86 activitats, 41 de les quals estan adreçades al públic familiar. Així mateix, hi haurà més de 200 signatures i 20 itineraris literaris, 3 dels quals s’han programat fora de Barcelona.
 • Hi haurà un homenatge al servei sanitari del país.

Pel que fa a les biblioteques públiques, privades i escolars, cal destacar la continuïtat en la seva participació a La Setmana a través d’ajudes per a la compra de llibres, el premi El Gust per la Lectura i la celebració del Dia de la biblioteca.

En el cas de les ajudes, 118 biblioteques rebran un total de 57.000€, repartits d’aquesta manera:

 • 90 biblioteques, en el marc del programa de suport a les fires del llibre de Catalunya que impulsa el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
 • 12 biblioteques, a partir de l’aportació de la Gerència dels Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.
 • 6 biblioteques, gràcies a la col·laboració de les empreses privades: Obra Social “la Caixa”, FACC-BBVA i Transloan.

I pel que fa al segon punt, 10 biblioteques escolars rebran el suport de Coca-Cola gràcies al premi El Gust per la Lectura.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org