Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Manca de professionals del sector al Cercador d'Expertes de l'Institut Català de les Dones

8 març 2017

L’Institut Català de les Dones (ICD) va crear un eina per facilitar als mitjans de comunicació la recerca de perfils de dones en diversos àmbits (ciència, acadèmia, empresa, cultura, etc.). D’aquesta manera, els mitjans poden contactar i convidar dones expertes per generar opinió en informatius, debats, intervencions i programes diversos. L’objectiu és donar visibilitat a les aportacions de les dones, especialment en aquells sectors on tradicionalment no hi ha hagut presència femenina.

Aquesta eina va rebre el nom de «Cercador d’expertes», i el propi ICD remarca que la presència en aquest cercador no significa que l’ICD hagi validat la inclusió de les professionals afegides, ja que inclou la possibilitat d’afegir-hi noves professionals de forma autònoma. L’eina permet fer la cerca a partir dels criteris de demarcació, especialització o professió, o bé combinar-los.

La problemàtica que ha detectat una col·legiada del COBDC, i que ha plasmat al seu Twitter, es troba en diversos factors que afecten les professionals del nostre sector:

– D’una banda, l’única categoria laboral que existeix és la de documentalista. D’aquesta manera, queden excloses les professionals d’altres categories del sector, com bibliotecàries, gestores d’informació o arxiveres.
– Si es realitza una cerca per conèixer quines professionals documentalistes s’inclouen en qualsevol àrea geogràfica i especialització, la pantalla de resultats no n’aporta cap.

expertes

Davant d’aquesta anòmala situació, la col·legiada va demanar a l’ICD la inclusió de la categoria de bibliotecària i el COBDC s’ha sumat a aquesta demanda. La contestació de l’ICD al Twitter ha estat que s’ho plantejaran de cara a la propera actualització del cercador. El COBDC està a l’espera de la resposta oficial a aquesta proposta. Us mantindrem informats de com evoluciona aquesta situació.

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Estem de vacances. Tornem l'1 de setembre.