Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Manifest per una informació accessible durant la pandèmia

24 abril 2020

L’Associació Lectura Fàcil i la Federació de persones amb discapacitat intel·lectual de Catalunya Dincat han publicat el Manifest per una informació accessible durant la pandèmia per reclamar a l’Administració que ofereixi informació accessible a totes les persones. El text el podeu llegir a continuació:

Ens trobem davant una situació excepcional. Cada dia es genera informació de gran importància, i tota la ciutadania hauria de poder accedir-hi i entendre-la.

Cal tenir present les persones amb dificultats lectores o de comprensió, algunes d’elles pertanyen als col·lectius de major risc en aquests moments:

 • Gent gran amb deteriorament cognitiu
 • Persones amb discapacitat intel·lectual o sensorial
 • Persones nouvingudes que desconeixen l’idioma d’acollida
 • Persones amb malaltia mental
 • Persones amb malaltia degenerativa o dany cerebral adquirit
 • Persones amb trastorns de l’aprenentatge

Des de l’Associació Lectura Fàcil i DINCAT recordem que l’accés a la informació és un dret de totes les persones.

Per això, demanem a les administracions que ofereixin informació clara, directa i accessible perquè tota la ciutadania la pugui entendre.

També demanem a totes les entitats, professionals i persones compromeses amb l’accessibilitat cognitiva que se sumin a aquest manifest.

Hem de recordar que l’accés a la informació és un dret que tenim totes les persones i que les administracions estan obligades a comunicar-la de manera adient perquè tota la ciutadania la pugui entendre.

Segons els promotors d’aquesta iniciativa, més de 150 persones s’hi han adherit en aquest formulari.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org