Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Mariàngela Vilallonga i Vives, nova consellera de Cultura

26 març 2019

Mariàngela Vilallonga (Girona, 1952), la nova consellera de Cultura, va estudiar la llicenciatura en Filologia Clàssica a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la seva tesi doctoral sobre Jeroni Pau, el màxim representant de l’humanisme català, va merèixer la qualificació de cum laude i premi extraordinari.

La seva vida laboral ha esta vinculada a diverses institucions i perfils professionals. En destaca el vessant docent a la Universitat de Girona i la seva vinculació amb la literatura llatina, especialment la de l’època del Renaixement, i la literatura catalana per la seva relació amb els clàssics i també amb el paisatge. Des de 2015 és membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), institució on ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat, com el de vicepresidenta.

A més, ha cultivat altres facetes, com la publicació d’articles en revistes i diaris, així com l’autoria de monografies: Els arbres en forma de llibre i El Renaixement i l’Humanisme, entre d’altres títols.

L’any 2016 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Des del COBCD li desitgem tots els èxits en aquesta nova etapa.

Imatges de la presa de possessió realitzada ahir:

Fotografia: ccma.cat

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org