Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

#Memòria1oct i #Arxivemelmoment: recollir, preservar i conservar els materials de l'1 d'octubre

31 octubre 2017

Després dels esdeveniments del passat 1 d’octubre, la voluntat de recollir, preservar i conservar els múltiples materials relacionats amb aquesta jornada han donat com a resultat dos projectes de gran valor.

El seu objectiu comú és garantir la funció cabdal que tradicionalment desenvolupen els arxius, les biblioteques i els museus catalans, que han estat garants de la memòria col·lectiva i que recopilen, conserven, documenten i posen a disposició de tothom els testimonis escrits, sonors, gràfics i visuals de la història de Catalunya. Aquests projectes s’originen en dues vessants complementàries, una de pública i una altra a través de l’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya (AAC-GD):

#Arxivemelmoment. Aquesta iniciativa va ser creada per l’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya (AAC-GD) el 5 d’octubre. Molts arxius del país de tota índole han secundat la iniciativa, com és el cas de l’Arxiu de la UB. Fins el 20 d’octubre, les dades facilitades indiquen que més de 50 arxius i institucions hi han participat. Més informació al web de #Arxivemelmoment.

arxivemmoment

#Memòria1oct. Aquesta iniciativa, presentada el passat 11 d’octubre pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, desembocarà en un sistema d’emmagatzemament definitiu de tota la documentació recollida.

Les persones interessades a participar-hi es poden adreçar, entre d’altres equipaments públics, a l’Arxiu Nacional de Catalunya, als 38 arxius comarcals, a les 458 biblioteques públiques i a 184 centres adscrits a museus registrats de Catalunya. Més informació al web #Memòria1oct

memoria1oct

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org