Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

El ministeri de Cultura y Deporte presenta la Mesa del Libro a la fira LIBER 2020

29 octubre 2020

Aquests dies s’està celebrant en format en línia la Fira Internacional del Llibre LIBER 2020 a Barcelona. Durant la segona jornada, la directora general del Libro y Fomento de la Lectura, María José Gálvez, va anunciar la creació de la Mesa del Libro. Es tracta d’un consell permanent nascut amb la voluntat «que seamos más eficaces y útiles en los próximos tres años».

El ministre José Manuel Rodríguez Uribes es va comprometre a engegar aquesta iniciativa durant la celebració del Fórum Edita del passat setembre. Aquest taula estarà formada per la Dirección General del Libro y Fomento de la Lectura, la Subdirección General y la Federación de Gremios de Editores de España (FGEE). Es distribuirà en grups de treball oberts que tindran com a eixos transversals aquests temes: la distribució, l’hàbit lector i la promoció de la lectura, la pluralitat lingüística, la igualtat de gènere, el repte demogràfic, el vincle entre creació i comerç.

Ara mateix s’han establert uns grups fixes per àrees sobre: llibre digital, llibre infantil i juvenil, llibre de text, llibre acadèmic, còmic i editors independents, entre d’altres.

Pel que fa a les biblioteques, es va comentar la posada en marxa d’un nou pla de foment de la lectura per al període 2020-23 i la voluntat d’incidir en «el fortalecimiento de la red de librerías y bibliotecas» sense oblidar «la búsqueda de alianzas para multiplicar el impacto y la visibilidad».

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org