Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Ministerio de Economía y Empresa: Libro Blanco de las mujeres en el ámbito tecnológico 2019

8 març 2019

Aquest mes de març el Ministerio de Economía i Empresa ha publicat el Libro Blanco de las mujeres en el ámbito tecnológico, escrit per Sara Mateos Sillero i Clara Gómez Hernández.

El text constitueix un esforç sistemàtic per presentar un estat de la qüestió de la bretxa de gènere digital al nostre país, i es planteja amb un doble objectiu: posar en valor la figura de la dona en el món digital i proposar solucions per revertir la bretxa de gènere existent.

Consta de cinc capítols, en els quals s’aborden des d’una perspectiva de gènere aquests temes:

1. Context actual (el context tecnològic actual a nivell nacional i internacional)
2. Nenes i joves (els factors d’impacte que influeixen en la percepció de la tecnologia i la ciència des de la infància)
3. El món laboral digital (la situació de les dones en el sector digital a Espanya)
4. Els videojocs (les dones com a jugadores, sexisme, assetjament i ciberassetjament)
5. La discriminació dels algorismes (estereotips de gènere en disciplines com la programació de cercadors o la intel·ligència artificial)

S’inclouen anàlisis i dades estadístiques sobre cadascuna de les matèries tractades i cada capítol destaca una sèrie d’iniciatives que serveixen com a models globals de referència.

A tall de conclusions, el llibre proposa una bateria de recomanacions dirigides a combatre les principals causes i condicionants de la bretxa de gènere en el sector digital a Espanya. Entre aquestes recomanacions s’hi inclouen temes com la conciliació i el foment de la coresponsabilitat, i l’assetjament sexual i per raó de sexe, entre d’altres.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org