Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Neix la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques de la Generalitat de Catalunya

17 juliol 2019

El Govern de la Generalitat va aprovar ahir un decret d’estructura del Departament de Cultura amb l’objectiu, d’una banda, de reconduir l’actual situació de dispersió normativa i, de l’altra, d’impulsar un seguit de modificacions organitzatives que permetin una millor adequació als reptes de la gestió actual i a les relacions amb la ciutadania.

Una de les novetats plantejades és el canvi de denominació de la Direcció General de Cooperació Cultural, de la qual actualment depèn el Servei de Biblioteques, que passa a anomenar-se Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques.

La nova redistribució també permetrà redefinir les relacions del Departament de Cultura amb la Biblioteca de Catalunya, amb la qual es relacionarà de forma directa a través de la Secretaria General.

Pel que fa a la Direcció General del Patrimoni Cultural (de la qual depenen la Biblioteca de Catalunya, l’Arxiu Nacional de Catalunya i la Subdirecció General d’Arxius i Museus), es crearà un nou servei a través del qual es vehicularan les funcions de suport al Sistema d’Arxius de Catalunya i les competències en matèria de gestió documental. A més, el Servei de Coordinació General d’Arxius passa a denominar-se Servei de Coordinació de la Xarxa d’Arxius Comarcals.

Més informació: Decret 164/2019, de 16 de juliol, de reestructuració del Departament de Cultura

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org