Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Nou estatut de la BNE

14 desembre 2016

El 9 de desembre el Consell de Ministres va aprovar un reial decret que confirma el nou Estatuto de la Biblioteca Nacional de España (BNE). Tot seguit us presentem les característiques més destacades d’aquest text:

– La BNE ha de definir un nou model de biblioteca, ja que les tecnologies de la informació i la demanda social originada per un entorn canviant afecten la seva missió. Aquest nou model planteja noves funcions que afectaran els processos interns i els serveis.

Per tant, s’ha de modificar l’estructura bàsica de la institució i es crearan dues noves divisions específiques dedicades a processos i serveis digitals i a l’activitat cultural.

Tot això permetrà que durant el 2017 la BNE abasteixi dos àmbits: per un costat, es desenvoluparan projectes de recerca, es posaran en funcionament nous projectes a través de la col·laboració entre agents públics i privats, i es cercaran patrocinadors. Per l’altre, es milloraran diversos aspectes, com la gestió interna, els serveis (presencials i digitals) i l’activitat cultural.

– Internament hi haurà alguns canvis, com la incorporació dels seus òrgans rectors al Real Patronato.

Per tant, els òrgans rectors de la BNE seran tres: la Presidència (titular del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte), el Real Patronato i la direcció de la biblioteca.

En paraules de la directora de la BNE, Ana Santos Aramburo (@BNE_directora), l’estatut impulsarà el suport a la investigació, existirà un comitè científic que marcarà objectius i tot plegat fomentarà la generació de coneixement.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org