Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

BNE: Nova edició actualitzada i revisada de la Lista abreviada de encabezamientos de materia

18 maig 2021

S’ha publicat al web de la BNE el document «Lista abreviada de encabezamientos de materia de la Biblioteca Nacional de España», que té com a objectiu servir com a eina de treball per a biblioteques sense tesaurus de matèries propi.

Aquesta nova edició de la BNE és una actualització de l’anterior llista de 2017 i proporciona una llista bàsica de termes controlats extrets en funció de la seva representativitat. Cal dir que es mantenen les referències semàntiques mínimes per facilitar la recerca i es conserven les notes d’ús que permeten ampliar el vocabulari seguint el patró dels models proporcionats com a exemple.

Dins del document es poden consultar tant encapçalaments simples com compostos, notes d’ús, a més d’un llistat de subencapçalaments que es poden utilitzar sota les matèries principals. Com a novetat, s’hi ha afegit també un llistat dels termes de gènere / forma més representatius.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org