Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Noves incorporacions de fons documentals: Jesús de Vilallonga, Ramon Amigó i Catalana de Gas i Electricidad

20 gener 2016

Durant aquests darrers dies s’han incorporat diversos fons personals i institucionals a entitats catalanes:

– L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha rebut en forma de cessió el fons documental de Jesús Carles de Vilallonga, pintor i escultor nascut en aquesta vila, i la seva dona, Katherine Slusher, comissaria d’exposicions. Aquest fons, compost per 18 caixes de documentació en paper, imatges i documents audiovisuals, romandrà a l’Arxiu Comarcal de la Selva, on es custodiarà, conservarà i es difondrà durant 15 anys.

– La Biblioteca del Centre de Lectura de Reus ha rebut la donació del fons personal de Ramon Amigó i Anglès, mort l’any 2011. Amigó va estar vinculat amb aquesta institució com a president, entre 1973 i 1975. El fons està format per 43 caixes, que inclouen diversos materials documentals (articles, apunts i correspondència).

– El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya ha digitalitzat el fons fotogràfic de la companyia Catalana de Gas y Electricidad. Aquest fons està compost per 2.000 instantànies sobre la construcció de centrals hidroelèctriques de la Ribagorça aragonesa, entre 1913 i 1930. Més informació al mNACTEC.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org