Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Novetats de la Biblioteca de Catalunya: centenari de la secció de música i còpia de documents (mòbils i alta qualitat)

1 març 2017

Durant aquestes darreres setmanes la Biblioteca de Catalunya (BC) ha presentat diverses novetats que us comentem a continuació.

Centenari de la secció de música

Tal com us vam explicar al Document en l’entrevista a Eugènia Serra, directora de la Biblioteca de Catalunya, en el programa Terrícoles de BTV, un dels punts destacables de la programació d’activitats d’enguany és el centenari de la secció de música de la BC, que es plasmarà en forma d’exposició. D’aquesta manera, quatre de les catorze exposicions organitzades per la BC giraran a entorn dels següents compositors i intèrprets: Joan Saura, Manuel Blancafort, Xavier Benguerel i Alicia de Larrocha.

Més informació de les exposicions a: http://www.bnc.cat/Visita-ns/Exposicions.

Servei de còpia amb dispositius mòbils

El mes de gener, la BC va posar un funcionament un servei que permet als usuaris reproduir els documents que formen part de les seves col·leccions mitjançant els seus dispositius mòbils. La finalitat és facilitar la feina d’investigadors, estudiants i professionals que realitzin cerques a la BC, al mateix temps que preserven els documents patrimonials que conserven.

Per portar a terme aquest servei els professionals de la BC faran una valoració per tal d’autoritzar-ne la seva reproducció i s’han habilitat espais específics a les sales de lectura.

Servei de venda en línia de còpies d’alta qualitat

Aquesta setmana s’ha difós un altre servei destinat als usuaris de la BC, que els permetrà reproduir els documents de la biblioteca amb alta qualitat en un entorn virtual i autònom.

Per fer-ho possible s’utilitza la feina feta mitjançant el programa de digitalització de la BC que està focalitzat en obres de domini públic i que s’ampliarà progressivament. Per ara, hi ha accessibles més de 25.000 documents (incunables; revistes històriques; la correspondència d’Enric Granados, Marià Aguiló i Joan Maragall; plaques de vidre de Pau Audouard; i també partitures, arxius sonors en cilindres de cera i d’altres materials.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org