Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Novetats sobre l'adopció de la RDA com a estàndard de catalogació a la BNE

15 desembre 2016

Recentment, Amadeu Pons (@amadeupons), professor de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB, alertava a Twitter de la catalogació del primer registre seguint la normativa RDA al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC). Es tracta del llibre Ardor guerrero: una memoria militar, d’Antonio Muñoz Molina, i la catalogació l’ha dut a terme la Biblioteca de Catalunya.

Una altra novetat sobre la implementació de la RDA ve de la mà de la col·laboració de la Subdirección General de Coordinación Bibliotecaria amb la BNE en la adopció d’aquesta normativa. Segons aquesta Subdirección, la feina de la BNE facilitarà la transició de la resta de biblioteques espanyoles i per això en donarà suport. A la nota de premsa es publica el calendari de treball de la BNE:

– 2017-2018. Formació del personal
– 1/01/2019. Inici de la catalogació amb RDA

Amb la implementació de la RDA la BNE assolirà un dels objectius recollits en el seu Pla estratègic 2015-2020.

Si voleu conèixer més dades sobre l’estat de la RDA a Catalunya, us recomanem la lectura de l’article «RDA i la seva implementació a Catalunya», aparegut en el número 60 d’Item.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org