Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Obert al públic el Repositori Digital del MACBA

4 abril 2019

L’any 2017, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) va posar en marxa el repositori fins aleshores només accessible des dels terminals ubicats a la biblioteca del museu. Durant aquest mes s’acabarà de difondre la versió oberta del Repositori Digital.

En aquest projecte hi ha participat l’Àrea de projectes del Consorci de Serveis Universitàris de Catalunya (CSUC) creant i portant a terme el desenvolupament tècnic del repositori. En el programari es fa servir el de codi obert DSpace, que segueix estàndards internacionals, com ara Dublin Core, amb la finalitat de possibilitar, en el futur, la interoperabilitat i la integració amb altres repositoris i sistemes.

A causa de la naturalesa dels fons incorporats, s’han creat dos grans grups: el «Fons Artístic», format per les obres de la col·lecció nascudes digitals o digitalitzades, i el «Fons Documental», compost per fons personals d’artistes i altres agents relacionats amb l’art contemporani, pel propi fons històric que documenta l’activitat de la institució i per col·leccions documentals de l’arxiu i la biblioteca. Ambdós grups inclouen materials diversos com fotografies, enregistraments audiovisuals, materials gràfics i documents diversos.

Per qüestions legals, els continguts que es poden consultar des de la biblioteca del MACBA són més grans que els disponibles per Internet. Cal afegir que el Repositori Digital és en constant creixement i incrementarà el seu volum documental amb el procés de digitalització del fons existent, les noves adquisicions i la pròpia activitat del museu.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org