Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

ODISEA: la biblioteca digital infantil i juvenil de les biblioteques escolars de Navarra

18 febrer 2019

Aquests darrers dies, el Departamento de Educación del Gobierno de Navarra ha presentat la plataforma digital Odisea, que és la biblioteca digital infantil i juvenil de les biblioteques escolars de Navarra.

La plataforma, que incorpora un fons inicial de 5.000 títols, té una doble funció. D’una banda, ser el catàleg de les biblioteques escolars; i de l’altra, ser una eina per ensenyar a llegir i crear bones pràctiques entorn de la lectura, com poden ser els clubs de lectura. Per fer-ho possible, Odisea facilita al professorat exercicis de comprensió lectora i activitats d’expressió escrita.

La plataforma disposa de característiques rellevants, com la incorporació de llibres en diversos idiomes (eusquera, castellà, anglès, francès, alemany) i l’accessibilitat per a les persones amb discapacitat visual.

Tot i que ara mateix hi tenen accés 68 centres educatius de Navarra, la idea és que, un cop superada la fase inicial, hi tinguin accés tots els centres educatius.

Podeu veure el vídeo de presentació d’Odisea al canal de YouTube del Departamento de Educación del Gobierno de Navarra.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org