Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Per als amants de la lectura: xarxes socials i plataformes

20 juliol 2016

Fa temps us vam parlar de la xarxa social adreçada als amants de la lectura, Goodreads. Ara que molts de vosaltres començareu les vacances d’estiu aviat, us presentem xarxes socials i plataformes on els llibres són els protagonistes. La majoria estan disponibles per a aplicacions mòbils.

El placer de la lectura
L’objectiu d’aquesta plataforma és comentar i recomanar llibres, així com descobrir les darreres novetats editorials. Actualment, és una de les principals comunitats de lectors a Espanya i Llatinoamèrica.

Anobii
És una plataforma senzilla que permet fer anotacions sobre les lectures, opinar, fer recomanacions i participar en grups de debat sobre llibres i autor.

LibraryThing
Aquesta xarxa, que també està disponible en català i castellà, permet crear prestatgeries virtuals de llibres, música i cinema. Com la resta de xarxes, facilita la interacció a través de grups de conversa, comentaris, etc. Tenen un apartat dedicat a les biblioteques i les opcions de col·laboració amb LibraryThing.

WattPadd i Glose
El punt diferencial d’aquestes xarxes és la possibilitat de llegir els llibres directament al vostre PC, mòbil o tauleta, per després fer els comentaris oportuns sobre la lectura.

Litsy
Ara mateix només està accessible com a app per a Iphone i permet compartir els vostres llibres preferits a través de comentaris i ressenyes, tot acompanyant-t’ho amb una imatge.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org