Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

El portal oficial de dades europees

14 maig 2021

El nou portal de dades obertes europeu (EU Open Data Portal) substitueix el Portal de Dades Obertes de la UE i Portal Europeu de Dades. L’objectiu és doble. D’una banda, millorar l’accessibilitat i augmentar el valor de les dades obertes; de l’altra, proporcionar accés a les dades obertes de portals de dades internacionals, de la UE, nacionals, regionals, locals i geogràfics.

El portal aborda tota la cadena de valor de les dades, des de la publicació fins a la reutilització. Un dels punts clau és que planteja on està el valor de les dades: Quina és la finalitat de les dades i quins són els beneficis econòmics, socials i / o democràtics? En quin format es publicaran les dades? Quina és la massa crítica?

Les seccions del portal s’adrecen a dos tipus de públic: les persones i institucions interessades en dades obertes, als quals els ofereixen diverses seccions, com cerca de dades (públics objectius), proporcionar dades (proveïdors), utilitzar dades; i formació i biblioteca. Aquí els usuaris hi trobaran mòduls d’aprenentatge electrònic sobre dades obertes, així com guies de formació i una base de coneixements que fa referència a publicacions al voltant de les dades obertes.

Entre les temàtiques que s’hi inclouen hi ha la cultura, però s’agrupa en un epígraf conjunt amb educació i esports, fet que dificulta la cerca de dades relatives a les unitats d’informació. El portal permet filtrar per diversos camps, com per exemple: país, qualitat de les metadades i format d’exportació, i llicències d’ús.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org