Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Possible aplicació de l'IVA reduït als llibres i premsa electrònics al territori nacional

23 novembre 2018

A principis d’aquest passat octubre la Unió Europea va aprovar una proposta que permetrà als països que ho desitgin aplicar l’IVA reduït a les publicacions electròniques. D’aquesta manera, es passaria del 21% actual al 4%, i això equipararia el seu gravamen al dels llibres en paper.

La proposta no és nova, ja que ha estat en fase d’aprovació des de 2016 i només faltava el vistiplau de la República Txeca. Ara que aquesta dificultat està resolta, falta saber com es portarà a terme en cada país.

Cal tenir en compte que el llibre digital està agafant embranzida, com demostren les dades recollides a l’Informe Anual del Libro Digital 2017, del qual us hem parlat aquests dies, i a l’augment del préstec de llibres electrònics a les biblioteques catalanes, el 2017 (46,34%).

Tot i que la ministra espanyola d’Economia, Nadia Calviño, ha manifestat la seva satisfacció per la notícia, no ha concretat si el seu ministeri executarà aquesta reducció ni en quin termini es realitzaria.

Us anirem informant de com evoluciona aquest tema en successives notícies.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org