Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Premsa Catalana Digitalitzada: accés a 2.000 capçaleres de diaris i revistes catalans digitalitzats

10 juliol 2019

Premsa Catalana digitalitzada és un inventari cooperatiu que inclou una relació de revistes i diaris catalans amb versions digitalitzades, fet a partir de les informacions recollides a institucions diverses. Aquest projecte creat per la Biblioteca de Catalunya compta a data d’avui amb la descripció i enllaç a unes 2.000 capçaleres.

Els seus inicis es remunten als orígens de les primeres digitalitzacions en el nostre país, cap els anys 90 del segle passat, quan el nombre de diaris que es microfilmaven superava els que es començaven a digitalitzar. Amb el pas dels anys, l’evolució de les tecnologies ha fet que els arxius i biblioteques hagin digitalitzat progressivament bona part dels seus fons.

Premsa Catalana digitalitzada té com a objectius:

 • Facilitar l’accés a la premsa catalana digitalitzada des d’un únic portal, que les institucions poden actualitzar en línia.
 • Actuar com a instrument de suport a la planificació de digitalitzacions pròpies i de preservació dels originals en paper, atès que inclou no només les publicacions ja accessibles a la xarxa, sinó també digitalitzacions d’accés local o que són en procés de publicar-se.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org