Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Programa d’ajuts a l’edició: informe 2018 del Sistema d’Adquisició Bibliotecària (SAB)

31 gener 2019

Ahir us vam informar sobre els ajuts de la Generalitat de Catalunya a les biblioteques públiques i avui us volem explicar què es el SAB.

L’Associació d’editors en llengua catalana ha difós l’informe elaborat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya sobre el programa d’ajuts a l’edició del 2018.

Els destinataris d’aquests ajuts són els ajuntaments que disposen de biblioteca pública. El seu objectiu principal és «assolir una major presència de les novetats editorials en català i en occità a les biblioteques públiques integrades en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya, en base als projectes editorials o títols pendents de comercialitzar inclosos en el Sistema d’Adquisició Bibliotecària».

Els ajuntaments als quals s’ha concedit aquesta subvenció han rebut una selecció dels llibres en català i occità, realitzada pels editors. Les dades relatives al 2018 són aquestes:

 • S’hi han presentat 295 municipis i n’han rebut l’ajut 291
 • L’import total gastat ha estat de 2.164.000€
 • 169 editors han presentat la seva selecció de llibres
 • S’han triat 2.355 propostes i s’han seleccionat 1.011 títols
 • Els dos grups temàtics més proposats de la CDU han estat: 8N Narrativa i prosa (22,17%) i LIJ Llibres infantils i juvenils d’imaginació (30,87%)
 • En canvi, els llibres més sol·licitats per les biblioteques, ja que la demanda ha superat l’oferta, han estat: còmics, llibres infantils de coneixements i d’imaginació, i novel·la juvenil

D’altres elements que estan inclosos en aquest document informen sobre la despesa per província, els títols més demanats per a cada secció de la CDU i la llista d’editors que hi ha participat.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org