Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Què proposen els partits polítics sobre biblioteques i arxius?

11 febrer 2021

Daniel Gil Solés, expresident del COBDC (2014-16), ha publicat al diari Tarragona Digital l’article «Què diu de la biblioteca, senyora presidenta?», on analitza els programes electorals de diferents partits polítics que es presenten a les properes eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer.

Els programes analitzats són d’Esquerra Republicana (de Catalunya), el Partit Socialista (de Catalunya), Pde(CAT), Junts per (Catalunya), Comuns, CUP, Partit Popular, Ciutadans i Partit Nacionalista de Catalunya.

Gil esgrana cada programa buscant informació sobre biblioteques (públiques, escolars, etc.) i arxius. La seva conclusió és:

«Sincerament. Després de llegir la part dels programes electorals referents a les biblioteques dels nostres ínclits partits polítics patris, literalment em cau la cara de vergonya. […] Malgrat que no comparteixo en absolut el seu ideari, és just dir que els únics que han dit alguna cosa amb certa coherència, amb una mica de cara i ulls, ha estat Ciutadans, esmentant el catàleg únic o les biblioteques escolars. També Junts, sobre el recinte de la Biblioteca de Catalunya. La resta de formacions, doncs el de sempre: paraules abstractes, sense contingut, sense substància. Paraules i frases grandiloqüents que només fan que vendre fum.»

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org