Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Real Decreto-Ley 28/2020, de 22 de septiembre, de trabajo a distancia

25 setembre 2020

El 23 de setembre es va publicar al BOE el Real Decreto-Ley 28/2020, de 22 de septiembre, de trabajo a distancia. Es tracta d’una regulació molt esperada des de fa anys i que, amb la COVID-19, ha pres un caire imprescindible per a aquells professionals que hagin de desenvolupar la seva feina a casa. De fet, en el text s’afirma que durant aquesta crisi sanitària «no solo se ha reforzado la tendencia a la normalización del trabajo a distancia que ya se anticipaba con anterioridad a la misma, sino que incluso su utilización se ha llegado a configurar como preferente».

Tot i que aquesta normativa està adreçada a aquelles persones que treballin per compte propi o en una empresa privada, i per tant no afecta el personal de l’administració pública, és una legislació molt rellevant també per a alguns professionals del sector de la informació i la documentació que es trobin en aquesta situació.

El teletreball té aspectes positius (flexibilitat, disminució de desplaçaments i de contaminació, etc.) i negatius (tecnoestrès, protecció de dades, etc.) i aquest real decret pretén donar una «regulación suficiente, transversal e integrada».

El text s’estructura en quatre capítols, vint-i-dos articles, set disposicions addicionals, quatre disposicions transitòries, catorze disposicions finals i un annex.

Alguns dels aspectes que es tracten són la definició de teletreball, treball a distància i treball presencial, i qui paga les despeses ocasionades per aquest treball a distància.

Per fer una primera aproximació a aquesta normativa, podeu llegir l’informe realitzat per Ortega-Condomines Abogados, assessor laboral del Gremi d’Editors de Catalunya.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org