Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Recomanacions, reserves i préstec a domicili a les biblioteques

5 novembre 2020

Des del mes de març la majoria de les biblioteques de tot tipus (escolars, públiques, universitàries, especialitzades, etc.) han hagut de tancar els seus espais físics i potenciar tota la seva vessant virtual. Amb la reobertura i algunes de les mesures establertes per poder ajudar a controlar la pandèmia, s’han obert opcions interessants per continuar treballant per garantir el foment de la lectura i l’accés al coneixement.

Les tres opcions que us comentarem a continuació són algunes de les que han posat en marxa moltes biblioteques. D’exemples d’aquests tipus en trobarem en la informació que les pròpies unitats d’informació difonen a les xarxes socials i que compartim amb vosaltres.

Recomanacions

Aquesta tasca és bàsica en qualsevol biblioteca i facilita descobrir novetats o documents que ja tenim a les prestatgeries de fa temps i que, d’una altra manera, podrien passar desapercebuts per als usuaris.

 • Biblioteca Sant Valentí de Navarcles (@bnavarclessv)
 • Biblioteca Jordina Vidal. INS Lluís de Requesens de Molins de Rei (@VidalJordina)

Reserves de llibres disponibles

Aquesta tasca permet aconseguir documents que estan a la prestatgeria, però que en certs moments no hi podem accedir per qüestions de protocol de seguretat. La demanda es realitza a través de formularis o del propi sistema de gestió bibliotecària.

Servei de préstec a domicili

Tot i que pot semblar que no és el millor moment per realitzar aquest servei emblemàtic, és una proposta molt útil per continuar arribant a aquelles persones que no tenen la possibilitat de desplaçar-se a la biblioteca.

Fotografia: Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org