Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Recopilacions de recomanacions de literatura infantil i juvenil per al Nadal 2021

23 desembre 2021

Moltes biblioteques han publicat les seves recomanacions de lectura per als més menuts de la casa, com podeu veure en aquesta cerca a Twitter (biblioteques públiques, biblioteques escolars, editorials, etc.).

En aquesta notícia volem donar a conèixer algunes recopilacions de recomanacions de literatura infantil i juvenil per al Nadal 2021, on trobareu llibres per comprar a les vostres unitats d’informació, per recomanar als vostres usuaris o per regalar a amics i familiars.

 • Grup de Treball de Biblioteques Escolars de Santa Coloma de Gramenet (PFZ 2021-2022). Recomanacions de lectures per Nadal.
 • TimeOut. Llibres infantils i juvenils recomanats. Una selecció de llibres imprescindibles per a nens i nenes de 0 a 14 anys. Còmics, llibres pop up i aventures
 • Diari Educació (Diputació de Barcelona). Setze llibres infantils i juvenils sortits del forn per desitjar-te un bon Nadal.
 • Vilaweb. Especial llibres per Nadal: les llibreries us recomanen literatura infantil i juvenil.
 • Jaume Centelles. Mestre jubilat, ha treballat fent diverses tasques, especialment a l’educació infantil i com a responsable de la biblioteca escolar. Manté un blog personal on escriu sobre la seva experiència professional i recomana llibres i editorials. Les lectures del 2021 són aquestes.
 • Grup Bibliomèdia. Forma part de l’àmbit de treball de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, compost per persones dedicades a l’educació, que treballen per a l’establiment i consolidació de la biblioteca escolar en centres educatius d’infantil, primària i secundària. Fan crides entre les biblioteques escolars per saber les recomanacions de lectures, per exemple per Sant Jordi. Aquí trobareu les de Nadal 2021.
 • Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Com cada any, quan s’acosta el Nadal, ofereixen un monogràfic especial amb recomanacions (llibres, música i cinema), les activitats programades i l’especial de Nadal del portal infantil Gènius.
 • LECXIT. Programa que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per a millorar-ne la comprensió lectora. Elaboren recomanacions de lectura mensuals.

Esperem que trobeu útil aquest llistat. Si coneixeu algun altre recurs que sigui interessant, només cal que l’afegiu als comentaris d’aquesta notícia. Gràcies!

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org