Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Recopilacions de recomanacions de literatura infantil i juvenil per al Nadal 2018

20 desembre 2018

Durant l’any existeixen esdeveniments, tant tradicionals com commemoracions i efemèrides puntuals, que faciliten que el sector editorial publiqui llibres sobre temàtiques o personatges concrets.

En aquesta notícia volem donar a conèixer algunes recopilacions de recomanacions de literatura infantil i juvenil per al Nadal 2018 on trobareu llibres per comprar a les vostres unitats d’informació o per regalar a amics i familiars.

Jaume Centelles. Mestre jubilat, ha treballat fent diverses tasques, especialment a l’educació infantil i com a responsable de la biblioteca escolar. Manté un blog personal on escriu sobre la seva experiència professional i recomana llibres i editorials.
Llibres de Nadal a: https://jaumecentelles.cat/tag/nadal/
GRETEL (Grup de Recerca de literatura infantil i juvenil i educació literària de la Universitat Autònoma de Barcelona). Us hem parlat d’aquest grup en aquesta notícia (enllaç).
Recomanacions de tot tipus, incloses les de Nadal a: http://www.gretel.cat/recomanacions-lij/
Grup Bibliomèdia. Forma part de l’àmbit de treball de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya compost per persones dedicades a l’educació, que treballen per a l’establiment i consolidació de la biblioteca escolar en centres educatius d’infantil, primària i secundària.
Fan crides entre les biblioteques escolars per saber les recomanacions de lectures, per exemple per Sant Jordi. Aquí trobareu les de Nadal 2018. https://grupbibliomedia.blogspot.com/2018/12/guies-de-nadal.html
Faristol. Revista del llibre infantil i juvenil, que disposa d’una secció web on trobareu una secció de crítiques.
https://www.clijcat.cat/faristol/critiques/
– Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Com cada any, quan s’acosta el Nadal, ofereixen un monogràfic especial amb recomanacions (llibres, música i cinema), les activitats programades i l’especial de Nadal del portal infantil Gènius.
– LECXIT. Programa que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. Elaboren recomanacions de lectura mensuals.

Esperem que trobeu útil aquest llistat. Si coneixeu algun altre recurs que sigui interessant, només cal que l’afegiu als comentaris d’aquesta notícia. Gràcies!

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org